Therapie en Coaching

Mijn benadering is integraal, praktisch en afgestemd op jouw specifieke wensen en behoeften. Ik combineer een inzichtgevende en gedragsveranderende aanpak met psychosociale therapie die werkt met je onbewuste. Net wat jou past. Zo kun je tegelijk oplossingsgericht werken, èn grip krijgen op onderliggende, vaak onbewuste oorzaken en behoeften.

Ik streef ernaar trajecten niet langer te maken dan nodig; vaak leiden vijf à vijftien sessies tot voldoende verbetering. Als je behoefte hebt aan veranderingen op fundamenteler niveau bied ik meer diepgaande therapie; deze kan meer tijd nemen.

In mijn aanpak ben ik erop gericht om je te helpen je zelfhelende vermogen in te zetten, Met aandacht voor de lichamelijke, emotionele, mentale en ook de spirituele dimensie van jou als mens. Ik ga hierbij niet uit van één universeel verklaringsmodel.

Wereldwijd kennen we honderden vormen van psychotherapie. Vele hanteren één eigen verklaringsmodel, met één bijbehorende aanpak. In mijn therapie zijn jouw unieke verhaal, karakter en wensen bepalend voor de manier waarop we oplossingen vinden. Ik kan met je onderzoeken hoe je bent vastgelopen. En hoe je hierin nieuwe wegen kunt ontdekken. Zodat je, met minder kritiek naar jezelf, kunt veranderen en herstellen. Dit geeft zelfvertrouwen. Zo kun je de regie over je leven weer nemen.

Je hoeft niet altijd eerst alle gebeurtenissen uit je jeugd te verwerken om te helen. Puur aanleren van ander gedrag is ook niet altijd de oplossing. Dit verschilt per individu. We zoeken samen wat voor jou het beste werkt. Essentieel hierbij is het aanboren van je verandervermogen. Hoe jouw weg naar verbetering loopt bepaal jij, in samenspraak met mij, zelf.

“Jij,
met jouw gevoelens, gedachten, gedrag, overtuigingen,
en je lichamelijke gewaarwordingen,
staat centraal.”