Ardine Nicolaï

Ardine Nicolaï

Ik werk als psychosociaal therapeut, hypnotherapeut en coach. Ik volgde mijn opleiding tot integratief psychosociaal therapeut aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie. Ik ben aan Academie Hypnos opgeleid tot hypnotherapeut. Aan Academie Hypnos ben ik tevens verbonden als docent ‘Trauma en Hypnotherapie’.

Ik voer mijn praktijk voor psychotherapie en coaching als zelfstandige therapeut in Amsterdam Oost. Ik heb plezier in het vak. In mijn leven en werk als therapeut heb ik ervaren hoe verschillend mensen kunnen zijn, in karakter, aanpak, overtuigingen, en verlangens. Ik geloof in de kracht ervan om juist bij deze verschillen aan te sluiten. Ieder mens heeft een eigen verhaal, en bij iedereen past een eigen aanpak. Als ik een bijdrage mag leveren aan een positieve ontwikkeling van een ander die ergens mee worstelt, put ik hier voldoening uit. Ik vind het waardevol om betrokken te zijn bij iemands persoonlijke groei, en te zien hoe haar of zijn levensvreugde hiermee toeneemt.

Voordat ik therapeut werd heb ik een veel verschillende dingen gedaan. Na mijn studies rechten (propedeuse) en kunstgeschiedenis (doctoraal) werkte ik als journalist en als juridisch redacteur. Mijn beroepskeuze heeft altijd wel in het teken gestaan van een vorm van coaching. Als raadslid in de Amsterdamse politiek schakelde ik tussen heel diverse (groepen) mensen met evenzovele belangen. Als bergsportinstructeur leidde ik cursisten op in bergbeklimmen. Op een basisschool gaf ik les in plusklassen en begeleidde ik hoogbegaafde kinderen. In mijn rol als bestuurder bij diverse maatschappelijke organisaties werkte ik in teams aan uiteenlopende sociale projecten.

In het vak van psychotherapie en coaching heb ik na deze diverse ervaringen nu vervullend werk gevonden.

Opleidingen

Hypnotherapie

Academie Hypnos

Integratieve therapie

Nederlandse Academie voor Psychotherapie

Medische en Psychosociale basiskennis

SNRO-geaccrediteerd

ACT Bijscholing

BGL en Partners B.V.

EMDR-opleiding

Bijscholings Instituut voor Therapeuten

Kunstgeschiedenis

Universiteit van Amsterdam (doctoraal); Nederlands Recht (propedeuse)

Registraties

Als registertherapeut sta ik ingeschreven in het kwaliteitsregister van de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg. De NFG hanteert een strikte beroepscode en ziet toe op de professionaliteit van haar leden. Zij stelt o.m. jaarlijkse bijscholing, het bijhouden van vakliteratuur en intervisie verplicht.
licentie 008747

Als registertherapeut sta ik ingeschreven in het kwaliteitsregister van de Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten. De NBVH is de beroepsvereniging van hypnotherapeuten in Nederland. Leden moeten voldoen aan strenge eisen, waarbij de licentie jaarlijks wordt gecontroleerd.
licentie 2020016

Ik ben aangesloten bij de stichting Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg. De RBCZ certificeert en registreert beroeps-beoefenaren van de complementaire geneeswijzen (artsen en therapeuten op minimaal Hbo-niveau). Als RBCZ-geregistreerde ben ik vrijgesteld van BTW voor individuele behandelingen.
licentie 180220R

Ik ben ingeschreven in het register van de stichting TCZ. Hiermee onderschrijf ik de regels van het tuchtrecht van deze onafhankelijke geschilleninstantie voor complementaire zorg.