Integratieve therapie

Integratieve therapie

Integratieve therapie betekent inzet van alle beschikbare vormen van therapie die nodig zijn, niet volgens een protocol, maar uitgaande van jouw wensen en manier van doen.  Wanneer je een probleem hebt, ga ik ervan uit dat de oplossing ook uit jouzelf zal komen. Als je maar de juiste vragen, begeleiding, stimulans, en interventies krijgt. Het is mijn vak om je deze vragen te stellen en deze begeleiding en stimulans te geven. Samen zoeken we helderheid over je klachten of pijn, en over wat je wenst, en zoeken we uit wat het beste werkt voor jou. We werken samen: jij doet de inhoud, ik help je met je proces. Soms past een cognitief-gedragsmatige aanpak, soms een psychodynamische; soms werkt praktische coaching, soms helpt het om naar het verleden terug te kijken, en te voelen, om iets in het heden te kunnen veranderen. Dit kan per individu verschillen, of per keer.

Met een integrale benadering bedoel ik ook dat de mens in alle dimensies erbij wordt betrokken: gevoel, gedachten, lichamelijke gewaarwording, gedrag en overtuigingen. Soms hebben herinneringen zich vastgezet in je lichaam en helpt het om aandacht te geven aan je wat je fysiek voelt. Blootleggen van verbanden tussen je gedachten en je gevoel kan nieuwe mogelijkheden openen.

Hulp op maat, gericht op jouw doelen, zoals bij jou past. Zodat je kunt handelen en reageren in overeenstemming met wie je bent. Om te veranderen wat je wilt veranderen, om het onvermijdelijke te accepteren, om je eigen weg te ontdekken en te genieten van het leven.

“Jij,
met jouw gevoelens, gedachten, gedrag, overtuigingen,
en je lichamelijke gewaarwordingen,
staat centraal.”